topless vergaderen seats2meet eindhoven strijps

Topless vergaderen

Topless vergaderen verovert terrein: “Het gaat om respect”

Het klinkt heel spannend en je ziet het waarschijnlijk direct voor je. Je leidinggevende met ontbloot bovenlichaam tegenover je.
Onafhankelijk van het feit of je gecharmeerd bent van het uiterlijk van je collega: er wordt wat anders mee bedoeld.

Het is een trend die enkele jaren geleden in Sillicon Valley in de VS bij grote bedrijven als Google en Apple is ontstaan en ook in Nederlands steeds meer gebruikt wordt: topless vergaderen of vergaderen zonder laptops, smartphones of tablets aan tafel.

Dat valt nog niet mee, zeg!

Dit lukt overigens niet zonder slag of stoot, want een laptop en/of mobieltje zijn vaak zo goed als vergroeid aan werknemers. Zelfs het beantwoorden van een telefoontje tijdens een vergadering wordt niet meer als vreemd of ongepast ervaren.
Erg stimulerend is het natuurlijk niet om tijdens een vergadering een uitleg te doen terwijl jan-en-allemaal e-mails zitten te beantwoorden. Bovendien wordt, door de beperkte aandacht, brainstormen en creatief denken voor toekomstige projecten een stuk moeilijker. Werknemers zijn tegenwoordig zo bezig met hun devices, dat ze hun omgeving helemaal vergeten en niet meer letten op wat er gezegd wordt. Ze vergeten te kijken, te observeren en contact te maken. Het non-verbale gedrag, waar ze zoveel uit af kunnen leiden, zien ze volledig over het hoofd.

Dan maar helemaal niet meer vergaderen?

Het vergaderen helemaal afschaffen is geen goed idee, want het is nog steeds de beste manier om met elkaar informatie te delen en afspraken te maken. Maar het kan wel degelijk wat efficiënter natuurlijk. En topless vergaderen is daar een goed voorbeeld van.

Door geen laptop of telefoon mee te nemen zorg je voor meer focus tijdens de vergaderen. Daarbij is het ook een vorm van respect. Want zeg eens eerlijk, zou jij je mobiel gebruiken als je een sollicitatiegesprek of promotiegesprek hebt? Of bij een eerste date?

Met de krant op tafel

Als je teruggaat in de tijd, laten we zeggen 18 jaar geleden… zou je dan de krant op tafel leggen bij een vergadering? Want dat was destijds de manier waarop je je informatie kreeg. Je mobiel is een moderne vorm hiervan. Dus door tijdens een vergadering steeds met je mobiel bezig te zijn geef je het signaal af dat de rest van de aanwezigen niet belangrijk is. Maar ja, het is wel moeilijk soms, toch?

Iedereen zondigt wel eens…
Want een mobiel is tegenwoordig bijna een lichaamsdeel, een verslaving. Daar kun je moeilijk over doen, maar het is wel de tijdsgeest. We moeten dat aanvaarden, maar veel heeft met het moment te maken. Het is een indicatie van hoe belangrijk het moment is.”

Je kunt het ook omkeren.
Een mobieltje heeft iets dwangmatigs. Hij ligt daar en toch krijg je de neiging om te kijken. Net een heerlijke bonbon, je eet m op omdat hij er toch ligt ook al heb je er niet zo’n trek in.

Sommige mensen gebruiken hun mobiel ook om notities te maken tijden een vergadering door middel van bijvoorbeeld Evernote. Als jij degene bent die notities moet maken, laat het dan aan de groep weten dat je dat op deze manier doet. Het werkt namelijk wel sneller dan notities maken met pen en papier. Handmatig ben je nu eenmaal trager, aan de andere kant word je dan wel gedwongen korter en bondiger te zijn.

Verschuilen
Heel vroeger hadden mannen een schild om zich te verdedigen of om achter te schuilen. Nu doen we dat een beetje achter  onze laptop. De functie is nog steeds wel hetzelfde: een beetje verbergen wat we écht voelen en vinden en is daardoor minder zichtbaar.

Dus, ‘topless vergaderen’ is dus veel meer dan een hype. Het is van wezenlijk belang voor een goede relatie met je werkomgeving, je bent er tenslotte een groot gedeelte van je leven.

Met topless vergaderen zit je bij Seats2meet altijd goed
Want, een van onze sterke punten is, is dat je niet betaalt voor wat je niet gebruikt. Dus, bij topless vergaderen heb je ook geen beamer nodig, die kosten spaar je dus ook nog uit. Dat geldt in ieder geval voor al onze locaties in Brabant: Den Bosch Centraal Station en Tilburg LocHal en natuurlijk Eindhoven Strijp-S.


Wil je een evenement organiseren en van onze kanalen gebruik maken? Laat het ons weten!

Vanzelf deze berichten ontvangen?

Meld je aan en je zult als eerste weten bijvoorbeeld welke evenementen er georganiseerd worden. Ons magazine verschijnt 10x per jaar in je mailbox. Heb je een leuk artikel wat je in onze nieuwsbrief zou willen plaatsen? Vraag hier meer informatie.

Ja, ik laat me graag door Seats2meet inspireren

* indicates required