sests2meet eindhoven strijps paspoort

S2M Paspoort

– foto door Kelvin Tuin –

Seats2Meet Paspoort maakt sociaal kapitaal het nieuwe betaalmiddel

Het S2M Paspoort is een zakelijk management hulpmiddel dat 60.000 professionals in het Seats2meet coworkingnetwerk verbindt, waardoor ons globale gebruikerscollectief kan samenwerken, belangrijke vragen kan stellen en beantwoorden, sociaal kapitaal kan opbouwen en de professionele groei een boost kan geven.

NEDERLAND – 6 juli 2018 – Het moderne personeelsbestand is niet langer beperkt tot één kantoor, stad, land of zelfs continent. In de laatste eeuw is werk gerevolutioneerd door fysieke en digitale coworkingruimten, die vaak netwerkmogelijkheden en zakelijke managementhulpmiddelen aanbieden. Sinds 2007 heeft het Nederlandse coworkingplatform Seats2meet de coworkingbeweging als speerpunt gebruikt door flexibele werkplekken te creëren, voor traditionele locatiemanagement te zorgen, maar ook het concept van sociaal kapitaal aan de coworkingwereld te introduceren. Sociaal kapitaal kun je zien als een betaalmiddel dat verder reikt dan grenzen en wordt gemeten aan de hand van de waarde van kennis en vaardigheden die gelijk denkende professionals met elkaar uitwisselen.

Toevallige ontmoetingen

Deze sociale connecties vergroten het aantal toevallige ontmoetingen die deze professionals uiteindelijk zullen hebben en vergroten de relevantie van waar deze ontmoetingen plaatsvinden. Het resultaat is dat sociaal kapitaal een symbiotische omgeving creëert, waarin experts elkaar kunnen ontmoeten en kunnen samenwerken.
Het S2M Paspoort dient als de ingang tot het baanbrekende Seats2meet platform, wat als doel stelt om sociaal kapitaal tot professionele en persoonlijke groei van alle gebruikers te transformeren. Het is een beveiligde omgeving waar gebruiken hun persoonlijke data kunnen beheren, reservering en boekingen kunnen maken, volledige toegang tot het S2M Ecosysteem kunnen hebben, hun sociaal kapitaal kunnen uitbreiden en met andere professional in het coworkingnetwerk kunnen verbinden.

Meer dan alleen maar verbinden

Het paspoort biedt meer dan alleen een mogelijkheid om met andere professionals te verbinden. Het geeft gebruikers ook de volledige toegang tot het uitbreidende S2M coworkingecosysteem. Er zijn ’n schat aan zakelijke managementfuncties die voor elk type professional van toepassing kunnen zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je met het S2M paspoortplatform kunt bereiken:

  • De Serendipity Machine – De Serendipity Machine is een aanpasbare berichtfunctie die gebruikers met een grote hoeveelheid professionals, evenementen, vragen, locaties en content in verbinding brengt. Aan de hand van een AI-gestuurd algoritme worden deze verbindingen op basis van bepaalde profielkennistags gelegd.
  • Alles wat je nodig hebt op één plek – Het paspoort biedt de gebruiker de mogelijkheid om alle aspecten van de S2M ervaring te gebruiken en te beheren. Waaronder profielinformatie, boekingen, vouchers, beoordelingen, vragen en antwoorden en chats. Net als de Serendipity Machine is onze vragen en antwoorden functie voor elke gebruiker door middel van een AI-gestuurd algoritme geoptimaliseerd.
  • Gemakkelijke toegang tot het S2M Ecosysteem – Door je dagelijkse doelen te delen en automatisch op het platform in te checken, is het gehele S2M ecosysteem via het paspoort maar een klik van de muis verwijderd.
  • Beheer je check-in status en reserveringen – Met het paspoort kunnen gebruikers met één klik bij elke S2M locatie in- en uitchecken en ook de werkplek- en vergaderruimtereserveringen volgen
  • Verdien sociaal kapitaal, verbeter je reputatie – S2M biedt gebruikers de mogelijkheid om flexibele werkplekken met sociaal kapitaal in plaats van monetair kapitaal te boeken. Het paspoort verzamelt in de loop der tijd statistische data en creëert zo een visuele representatie van het sociaal kapitaal dat gebruikers met elkaar uitwisselen. Sociaal kapitaal kan worden opgedaan door vragen van het ecosysteem te beantwoorden of door middel van ontmoetingen met andere professionals.
  • Volledige controle over persoonlijk informatie – Het paspoort verzekert dat gebruikers de volledige controle over hun persoonlijke data en instellingen hebben en voldoet volledig aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Het paspoort revolutioneert nu al de manier waarop professionals in het S2M ecosysteem met elkaar in verbinding staan en hun bedrijven beheren, maar er staat in de nabije toekomst nog meer op de rol. In 2019 is Seats2meet van plan om het S2M paspoort in de blokketen te integreren, waardoor het een waar gedecentraliseerd ecosysteem wordt met gedeeld eigendom van alle gebruikers. En dit coworkingecosysteem zal alleen maar blijven groeien, waardoor mensen hun data kunnen delen en in andere netwerken verzoeken kunnen indienen.
“Het paspoort zal uitgroeien tot een gedecentraliseerde één-op-één marktplaats, waar persoonlijk data oftewel ‘sociaal kapitaal’ een echt betaalmiddel is” Ronald van den Hoff, co-oprichter van Seats2meet.com.

Dit artikel is geschreven door Tyler Koslow & vertaald door Marc Widdershoven

Vanzelf deze berichten ontvangen?

Meld je aan en je zult als eerste weten bijvoorbeeld welke evenementen er georganiseerd worden. Ons magazine verschijnt 10x per jaar in je mailbox. Heb je een leuk artikel wat je in onze nieuwsbrief zou willen plaatsen? Vraag hier meer informatie.

Ja, ik laat me graag door Seats2meet inspireren

* indicates required